Úvod » Historie

Čas vánoční

publikováno 02.01.2016 (aktualizováno 10.01.2016)

Vánoční smršť na Rychnově.
 
Vánočních akcí je tolik, že jsme si museli při našem věku vyvěsit do hospody termíny a čas konání. 
Letitou tradici má rychnovská štědrovečerní půlnoční. Tak i letos jsme se o desáté večerní sešli na rynku, abychom si popřáli a dopili svařáčka. Tentokrát nám na dálku zpíval koledy Ota Liška se svou dudáckou muzikou, které nám poslal jako dárek. K tomu  Venca popřál to, co se špatně balí - pohodu, štěstí a zdraví.
 

Na Boží hod vánoční se každoročně scházíme u kříže pod skalou, abychom vzpomněli na ty, kteří už s námi nejsou. Tentokrát přibyla další cedulka se jménem Jardy Kuchyňky, který s jarem Rychnov opustil. Rozsvítili jsme svíčky, zavzpomínali a vyrazili do hospůdky na Farní punč, vařený podle letité tradiční receptury.
 

Na 29.prosinec byly domluveny kuželky ve Verneřicích, které v rámci toho, že se trénuje a závodí jen 1x za rok, mají tak vysokou sportovní úroveň, že jsou jen o blbnutí a srandě. Stále se opakující rozpor, zda počítat nebo nepočítat mantinely, jestli ten či onen je dolňák nebo horňák. Ještě, že se neřeší doping. Letos házel dokonce i Kuře. 
 

Že má Rychnov muziku rád, se ukázalo hned večer, kdy rychnovské Country Paběrky to jaksepatří rozbalily. Fanda basu, Venca banjo, Bobeš kytaru, Karel Andok foukačku. Posléze se přidal i Filip s další kytarou. A že jim to hrálo. Krásně a dlouho přes půlnoc.
 

Závěrečnou tečkou byla novoroční bowle. Hospoda plná k prasknutí, obrovský hrnec bowle a stoly plné chlebíčků, chuťovek, cukroví, jak se na tu poslední rychnovskou tečku za letošními svátky na Rychnově sluší. Tak jsme si to užili a těšíme se na klidné všední vesnické dny. Ať ta naše pospolitost vydrží v dalším roce, do kterého se ten starý překlopil.
 

KzF
 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    1 23
45678 910
11121314151617
18192021222324
2526272829 3031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery